Napełniamy shaker lodem. Umieszczamy w nim wszystkie składniki, energicznie mieszamy. Następnie przelewamy do kieliszka koktajlowego zostawiając kostki lodu w shakerze. Dekorujemy plasterkiem cytryny.
Do szklanki typu highball wrzucamy 4 ćwiartki limonki, wsypujemy cukier i dobrze ugniatamy muddlerem, by uwolnić aromaty cytrusowe. Dodajemy listki mięty i delikatnie ponownie ugniatamy tak, by nie zmiażdżyć struktury liści. (...)
Cydr podgrzewamy z przyprawami i żurawinami do momentu, aż owoce popękają. Dolewamy do naczynia wino i gotujemy prawie do wrzenia. Dosypujemy cukier, mieszamy, czekając aż się rozpuści. Potem cedzimy napój do dzbanka.
Do szklanki wypełnionej lodem wlej żubrówkę według uznania. Całość uzupełnij sokiem jabłkowym.
Zmieszać w szklance wiśniówkę oraz sok z czarnej porzeczki. Uzupełnić to wodą sodową i lekko wymieszać.