Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Tawerny i kambuz
/
Przepisy
TYP: a1
Przepisy
Znajdź przepis:
Sortowanie:
Ostatnio dodane
Nazwa
Oceny
Jaja sadzone z kwaśnym mlekiem.
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Gabriel Stangret
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Po ugotowaniu pokroić na plastry. Cebulę pokroić w piórka i zarumienić na maśle. Ziemniaki (...)
Jajecznica Kapitańska
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Gabriel Stangret
Rozgrzać tłuszcz na patelni, wrzócić na tłuszcz pokrojone suszone pomidory oraz pokrojone czarne oliwki.Po ok. 1 minucie wbić jajka i (...)
Ryż z pieczarkami
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Aleksandra Żogała
Na masło/oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy, dodajemy pokrojone pieczarki, dodajemy sól, dużo pieprzu. Smażymy parę minut, mieszając (...)
Racuchy
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
wiewiórka
Mleko delikatnie podgrzewamy. Mąkę przesiewamy do miski, robimy zagłębienie, w nie wrzucamy pokruszone drożdże z cukrem, zalewamy odrobiną letniego mleka. (...)
Moussaka z bakłażana, cukinii i fety
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 2 godzin
Konto usunięte
Bakłażany odmian uprawianych dzisiaj nie wymagają już solenia w celu pozbycia goryczki. Bakłażan kroimy w 1 cm plastry wzdłuż po (...)
Pieczone ziemniaki
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Tulipan
Ziemniaki obrać. Jeśli są małe, to pozstawić je w całości, jeśli większe - przekroić na połówki. Wrzucić do osolonego wrzątku (...)
Bakłażany po grecku
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tulipan
Bakłażany obrać cienko, pokrajać w talarki, osolić i zostawić na godzinę. Następnie sparzyć gorącą wodą i zostawić pod przykryciem pół godziny,a (...)
Makaron z warzywami
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tulipan
Gotujemy makaron. W tym czasie kroimy w plasterki cebule i smażymy. Gdy cebula będzie miękka, dodajemy do tego pokrojone w (...)
Makaron z sosem bolońskim
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tulipan
Gotujemy makaron. W międzyczasie smażymy cebulę. Kiedy jest już podsmażona, dodajemy kukurydzę oraz wymieszany z wodą sos boloński w proszku. (...)
Ratatuja
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 2 godzin
Justysia A.
Bakłażany umyć, pokroić w plastry o grubości ok 1cm, posolić każdy plaster, zostawić na pół godziny aż puszczą sok, następnie (...)
Przepisy
Kategorie
Regiony
Na jacht
Drinki
Chleb, bułki i bułeczki (2)
Ciasta i ciasteczka (3)
Dania grillowe i biwakowe (6)
Dania mięsne (9)
Desery (5)
Makarony (11)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (15)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (10)
Zapiekanki (4)
Zupy (9)
Wszystkie (109)
Kuchnia francuska (3)
Kuchnia polska (27)
Kuchnia śródziemnomorska (29)
Chleb, bułki i bułeczki (1)
Ciasta i ciasteczka (1)
Dania grillowe i biwakowe (2)
Dania mięsne (7)
Desery (4)
Makarony (10)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (9)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (8)
Zapiekanki (3)
Zupy (7)
Bez alkoholu (5)
Brandy (3)
Gin (6)
Koniak (6)
Rum (16)
Wino (6)
Z likierem (12)
Z whisky (4)
Z wódką (18)
TYP: a2
TYP: a3