TYP: a1

Pieczywo czosnkowe

Koszta
niskie
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 30 minut
Bagietka Pół kostki masła 4-5 ząbków czosnku Dość sporo szczypiorku Sól i pieprz do smaku
Masło wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na 2 godziny, aby zmiękło. Można przyśpieszyć wszytko roztapiając masło w mikrofali. Czosnek przepuszczamy przez wyciskarkę i dodajemy do masła razem z drobno posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy przyprawy. Smarujemy pokrojoną bagietkę i wstawiamy na 5-7 minut do piekarnika (około 200 C). Czekamy aż pieczywo się zarumieni. Doskonałą przekąska - zarówno podawana sama czy z innymi dodatkami (warzywa, sery, wędliny). Ciekawostka: Polecam do smarowania pieczywa użyć zamiast tradycyjnego noża, zewnętrzną część łyżki.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3