Składniki:
Marynata:
Mąkę wymieszaj z dwiema łyżkami zimnej wody, winem i sokiem z pomarańczy. Dodaj miód, przecier pomidorowy, skórkę pomarańczy, sól i paprykę. Posiekaj drobno czosnek i imbir i dodaj do marynaty. Rozmrożone krewetki włóż do głębokiego naczynia, zalej przygotowana marynatą dokładnie przykryj i odstaw do lodówki na 3-4 godziny. Paprykę umyj usuń gniazdo nasienne i białe błonki i pokrój na 16 równych kawałków. Krewetki odsącz delikatnie z marynaty, nabij na szpadki (po 4 sztuki na każdą), przekładając je kawałkami papryki. Szaszłyki należy smażyć 6-8 minut na dobrze rozgrzanym grillu, często je obracając - krewetki powinny być równomiernie zarumienione z każdej strony. Danie należy podawać z pieczywem.