TYP: a1

Marynowane pieczone ryby

Trudność
średnie
Czas
do 1 godziny
1 kg ryby pelagiczne (morskie, najlepiej białe) 1/4 l oliwy z oliwek 1 cebula 1 marchew mały seler pietruszka 2 ząbki czosnku pieprz trochę rozmarynu liść laurowy 3 łyżki octu winnego (lub “niepijalnego” wina domowego) cytryna
Ryby upiec na grillu lub w piekarniku. W oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, marchew, seler, pietruszkę, czosnek, pieprz, rozmaryn i liście laurowe. Pod koniec dodać ocet. Zalać gorącą marynatą ryby. Po wystudzeniu i schłodzeniu podawać z plasterkami cytryny.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3